Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seřezal jí jako psa, chtěl aby jí to bolelo. Muž bičoval partnerku kabelem od nabíječky, žalobce navrhuje 11 let vězení

Násilí, ilustrační fotografie
Násilí, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Patrik Přívar (33), který měl několik měsíců brutálně týrat svoji partnerku, by si měl dle žalobce odsedět 9 až 11 let. Verdikt zazní v listopadu.

Muž je obžalovaný z týrání, vydírání, loupeže a výtržnictví, podle obžaloby se to dělo v průběhu roku 2015 především v Jihlavě. Podle obžaloby Přívara, který je závislý na drogách, svoji o dva roky mladší partnerku týral minimálně od února 2015.

Vše ale vyvrcholilo na začátku října. Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje, podle znalce šlo minimálně o osm úderů, pak ji zbičoval kabelem od nabíječky. Znalec v průběhu líčení hovořil minimálně o 17 švihnutích. Poté ji podle státního zástupce táhnul k řece Jihlavě, kde ji donutil se svléknout a žena musela 20 minut zůstat ve studené vodě.

"Obžalovaný ji seřezal jako psa, chtěl, aby jí to bolelo," řekl v závěrečné řeči státní zástupce Jiří Morava. Uvedl, že takového násilí na ženě se může dopustit jen "mravnostně pokleslý jedinec".

Přívara se částečně doznal, podle něj šlo o dlouhodobé vyústění jejich konfliktů. "Okradla mě i mého otce a babičku, ukradla mi batoh i občanku," uvedl ve své závěrečné řeči jako důvod, proč ženu v říjnu napadl. Už dříve vypověděl, že ji nenutil lézt do vody, ale že si stěžovala na bolest zraněné nohy, a tak jí řekl, ať si ji zchladí ve vodě. Obhájce poukázal také rozpory ve výpovědi poškozené, její výpověď označil místy za nevěrohodnou.

Témata:  domácí násilí soudy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy