Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lékaři v nymburské nemocnici údajně zabili pacienta

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Nymburk - Nemocnicí v Nymburku otřásl obrovský skandál. Lékaři údajně přehlédli v kartě pacienta, že je diabetik, a muž zemřel. Nemocnice ale prý chybu nepřiznala a začala zahlazovat stopy.

Obvinění jsou tři lékaři včetně primáře, mladší lékař, který nese na úmrtí největší podíl viny, lékařka, která pomáhala falšovat lékařskou zprávu a primář interny, tvrdí server deníku Blesk.

"Můžeme potvrdit, že jsme obvinili tři lékaře z nymburské nemocnice. Jde o usmrcení z nedbalosti a padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy," řekla deníku policistka Petra Potočná bez dalších podrobností. Za usmrcení z nedbalosti hrozí až 6 let vězení, za padělání lékařských zpráv roky dva.

Zemřelým má být pětašedesátiletý muž, kterého do nemocnice přivezli z pečovatelského domu v obci Pátek, kvůli potížím s nohou. Ošetřující lékař na interně ale přehlédl zásadní věc - že muž je diabetik a potřebuje inzulin.

Muž proto zřejmě nedostával inzulin celých šest dní, než ho propustili zpět do pečovatelského domu. Jenže v kritickém stavu putoval do nemocnice znovu, a zemřel.

Pozůstalí ale poukázali na nesrovnalosti kolem úmrtí, načež se údajně primář s další lékařkou snažil upravit zdravotnickou dokumentaci. Napsali prý spolu falešnou kartu, kde pochopitelně bylo uvedeno, že pacient dostával inzulin. Policie na případ uvalila informační embargo.

Témata:  nemocnice úmrtí lékaři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy