Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Psa, který na Sokolovsku vážně zranil dvouleté dítě, se podařilo odchytit

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Habartov - Psa, který v Habartově na Sokolovsku napadl a vážně zranil dvouletého chlapce, se podařilo odchytit. Nyní bude v karanténě, pak by se měl vrátit původní majitelce do středních Čech.

Nebezpečného stafordšírského bulteriéra policisté hledali od úterního odpoledne, když po útoku utekl do lesa. "Pátrací akce se zúčastnily na dvě desítky policistů, mezi kterými byli i policejní psovodi. Policisté byli rozděleni do skupin a prohledávali místa, kde byl pes dnes ráno naposledy spatřen," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Nakonec se ukázalo, že se pes vrátil zpět k majitelce. Tam ho policisté předali odchytové službě. Žena z Habartova, u které teď zvíře bylo, ho měla v dočasné péči a snažila se ho převychovat.

Chlapce, jehož napadl tento týden, pes vážně poranil v obličeji, hocha musel do nemocnice převézt vrtulník. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Témata:  napadení zvířaty psi krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy