Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lobbista Dědic údajně zaměstnal hejtmanovu manželku, důkaz ale není

Peníze CZK, ilustrační fotografie
Peníze CZK, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Ostrava - Manželka dosavadního moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka (ČSSD) byla tři roky zaměstnána jako sekretářka u firmy patřící lobbistovi Martinu Dědicovi.

Za tu dobu si vydělala 594.000 korun, peníze dostala, aniž by existoval důkaz, že pro svého zaměstnavatele nějakou práci odvedla, uvedl dnes server Seznam.cz s odkazem na informace z obžaloby, které Dědic čelí. Hejtman Novák podle webu trvá na tom, že jeho žena dostala zaplaceno za práci, kterou odvedla. Korupční aférou a pochybnými zakázkami kolem Dědice se ostravský krajský soud začne zabývat v prosinci.

Napojení Novákové na Dědicovu firmu Business Advisor zjistili vyšetřovatelé případu a zmiňují tuto věc podle serveru rovněž v obžalobě. Nováková byla jako zaměstnankyně Dědicovy firmy vedena celkem tři roky, ale z žaloby vyplývá, že byla zaměstnána pouze formálně.

"Martina Nováková má po celou dobu svého působení ve společnosti vykazovaný stejný čas příchodu a odchodu z práce. Fakt, že v této společnosti neprováděla administrativní činnost, jak se snažil předestřít ve své výpovědi Miroslav Novák, vyplývá ze skutečnosti, že tuto vykonávala asistentka Zuzana K., která přebírala poštu," cituje Seznam.cz z textu Dědicovy obžaloby. Podle ní tak společnost Business Advisor vyplatila Novákové za roky 2010 až 2013 mzdu v souhrnné výši 594.631 korun, aniž by existoval jediný důkaz o jakékoliv činnosti pro tuto společnost

„Byla tam několik měsíců, možná rok a půl. Po operaci páteře jsme hledali nějaké její uplatnění. Pracovala jako administrativní pracovnice, řekněme sekretářka. Docházela tam," řekl webu hejtman.

Témata:  Miroslav Novák Martin Dědic Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy