Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brady zavítal do svého rodného Nového Města na Moravě

Jiří Brady
Jiří Brady
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Jiří Brady dnes zavítal do Nového Města na Moravě, kde se narodil. Přivítalo ho několik stovek lidí. Přišli ho podpořit také tamní evangelíci.

"Rád jezdím domů, do Česka, ale doma je opravdu tady," řekl Brady. Do Nového Města se podle svých slov vracel, kdykoliv mohl, dokonce i za minulého režimu. Několik let je už také novoměstským čestným občanem.

"Já jsem v životě nic takového nečekal, co se dělo v Praze," řekl dnes Brady shromážděným lidem, jichž se odhadem sešlo kolem 400. Připomněl řadu setkání a udělená ocenění; v pondělí má ještě převzít klíč od města Brna. "Je to víc než dojemné. Ale jak říkám, jedná se víc než o mě, jedná se o demokracii, tak prosím to podporujte," řekl a žádal, aby lidé chodili volit.

Novoměstští evangelíci vyjádřili Bradymu podporu vyvěšením transparentu na jeho rodném domě, který je přes náměstí naproti radnici. Na transparentu je napsáno: Úcta je dílem života, ne vyznamenání. My si vás vážíme, pane Brady."

Nové Město na Moravě navštívil Brady se svou ženou, dcerou a dvěma syny. Mezi prvními ho přivítala Alena Kopáčková (92). "Já jsem o čtyři roky starší, ale můj bratr s ním kamarádil. Moji rodiče a jeho rodiče byli velcí přátelé," zavzpomínala.

Témata:  Jiří Brady 1

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy