Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kremel za zpronevěření desítek milionů korun Lesů ČR dostane šest let, rozhodl soud

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Milan Kremel, exšéf představenstva zkrachovalé dražební společnosti Clanroy, dostal šest let vězení. Podle obžaloby zpronevěřil 55 milionů korun státního podniku Lesy ČR. Verdikt Městského soudu v Praze je nepravomocný.

Podle verdiktu také musí celou škodu uhradit. Kremel si ponechal lhůtu pro případné odvolání.

Peníze z dražeb nemovitostí, které měl Kremel převést na účty Lesů, podle dnešního verdiktu použil na úhradu dluhů společnosti Clanroy a na její chod. "Je nezpochybnitelným faktem, že k úhradě těch peněz podniku Lesy ČR nedošlo," řekla předsedkyně trestního senátu Silvie Slepičková.

Kremel vinu nepopírá, nechápe ale, proč je v kauze obviněn pouze on. "Jistou část viny mi upřít nejde, ale sám za to nemůžu," řekl. Jeho obhájkyně dnes řekla, že si prý muž neuvědomil veškeré povinnosti vyplývající z funkce předsedy představenstva. V závěrečné řeči soudu navrhla, aby čin překvalifikoval na porušení povinnosti při správě cizího majetku, kde může uložit trest od dvou do osmi let.

"Nemáme za to, že bychom mohli čin takto posoudit," řekla ale dnes soudkyně. Podle ní tato kvalifikace přichází v úvahu pouze v případě, kdy by se nikdo neobohatil.

Žalobci nedávno poslali k soudu druhý Kremelův případ, který se týká Českých drah. Ty údajně z uskutečněných dražeb nemovitostí nedostala zhruba 70 milionů korun.

Témata:  Lesy ČR zpronevěra soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy