Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud zrušil osvobozující verdikt v kauze growshopů

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Nejvyšší soud zrušil osvobozující rozsudek v případu provozovatelky growshopů Renaty Zoubelové. Justice se bude muset kauzou zabývat od začátku.

U Obvodního soudu pro Prahu 2 už případ takzvaně obživnul a 12. prosince se uskuteční nové hlavní líčení, zjistila ČTK z databáze InfoSoud.

Zoubelová vedla growshopy v Praze a Jičíně. Obvodní soud a následně i odvolací pražský městský soud ji v minulosti pravomocně zprostily obžaloby ze šíření toxikomanie.

Dovolání v její neprospěch podal nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a Nejvyšší soud mu podle informací Českého rozhlasu vyhověl. Nejvyšší soud zatím ale rozhodnutí v plném znění nezveřejnil.

Podnikatelka byla obviněna po zátahu na growshopy, který policie udělala na podzim 2013. Policie zátah provedla na základě staršího rozsudku Nejvyššího soudu, který potvrdil podmíněné tresty provozovatelům growshopu na Semilsku.

Zdůraznil tehdy společenskou škodlivost situace, kdy zákazník na jednom místě dostane semena, veškeré potřeby, propagační materiály i rady potřebné pro pěstování konopí a následnou výrobu marihuany.

Témata:  Nejvyšší soud Growshopy

Aktuálně se děje

3. května 2024 12:44

Česko vyzývá Rusko, aby zastavilo kyberútoky státního aktéra APT28

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy