Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brichta se naštval: Prachsprostá sviňárna, vzkazuje Kollerovi

David Koller
David Koller
Foto: davidkoller.cz

Praha – Politické spory i odlišný postoj k uprchlíkům zasahují také do hudební sféry. Rocker Aleš Brichta tvrdí, že jeho koncert byl přeložen kvůli jinému hudebníkovi – Davidu Kollerovi. A jak dodal, je to sviňárna, která se mu vrátí.

„Hraje u vás Ortel? Na Davida Kollera zapomeňte. Majitelé a dramaturgové těchto prostor si právě navždy zavřeli dveře k managementu Davida Kollera," napsala již před několika měsíci na sociálních sítích agentura Nedori, která Kollera zastupuje.

A jak se zdá, zpěvák myslel toto varování velmi vážně. Rocker Brichta se teď na Facebooku zlobí, že mu byl kvůli Kollerovi přesunut koncert. „Dozvěděl jsem se, že za vynuceným přeložením pražské zastávky koncertu Souboj rebelů z Meet Factory do KD Ládví stojí nátlak Davida Kollera na majitele Meet Factory, údajně kvůli našim koncertům s Tomášem Ortelem," informoval své fanoušky Brichta.

Zpěvák se proto do svého kolegy z branže tvrdě pustil. „Toho Kollera, který své sympatie k nacizmu dával najevo svojí podporou zrušení Benešových dekretů a vrácení majetku fašistúm a válečným kolaborantům. To mi přijde jako vrchol pokrytectví cynismu a arogance," nebral si servítky rozhořčený zpěvák.

Kollerovi proto poslal tvrdý vzkaz. „Davide, to, že nevyjdeš se svými spoluhráči, je problém tvůj a ne celé hudební scény. Tohle byla od tebe prachsprostá sviňárna, která se ti jednou vrátí," dodal na závěr Brichta.

Kollerovi, ale i dalším hudebníkům, kteří s kapelou Ortel odmítají vystupovat, vadí především její údajně xenofobní a rasistické texty, někteří dokonce skupinu spojení s neonacistickou scénou. „Jestliže chtějí vydělávat na nenávisti, strachu a xenofobii, nebudou vydělávat na Davidu Kollerovi," řekl serveru iDnes.cz v té souvislosti Pavel Eichler ze zastupující agentury nedori.

Koller se také vymezuje vůči prezidentu Zemanovi.  „Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus nebo dokonce soudruh Zeman," uvedl ostře zpěvák na udílení hudebních cen Anděl. K jeho vyjádření se tehdy přidala například také zpěvačka Lenka Dusilová.

Témata:  Aleš Brichta David Koller

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy