Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dobrovolníci budou uklízet Česko, zapojí se do celosvětové akce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Po celé zemi dnes proběhne akce s názvem Ukliďme svět, ukliďme Česko, kterou organizuje Český svaz ochránců přírody a spolek Ekosmák. Cílem je  nejen zlepšit životní prostředí Česka, ale i motivovat lidi k nevytváření nových skládek a nového nepořádku.

Na více než 1700 místech v Česku se dnes uskuteční jarní úklid. Dobrovolníci vybaveni pracovními rukavicemi a pytli na odpad při něm budou v městech, obcích i v přírodě uklízet černé skládky a další volně odhozený nepořádek.

Ruku k dílu přidá třeba i ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), který převzal nad celou kampaní záštitu. Ráno má uklízet odpadky v Terezínské kotlině v Litoměřicích. Do akce se zapojí i diplomaté a zaměstnanci slovinského, kazachstánského nebo amerického velvyslanectví.

V předchozích letech se konaly dvě oddělené úklidové akcie, a to Ukliďme svět, pořádaný ochránci přírody, a Ukliďme Česko, organizované Ekosmákem. Organizátoři nyní své síly spojili a doufají, že se jim podaří zapojit do likvidace pohozených odpadků a nelegálních skládek aspoň 100.000 dobrovolníků. Loni uklízelo Česko při obou kampaních podle informací na webu dohromady na 52.000 lidí. Z toho 63 procent bylo mladších 18 let.

Témata:  úklid Richard Brabec ekologie

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy