Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němeček se sešel se Zemanem, prezident mu poděkoval za práci na ministerstvu zdravotnictví

Svatopluk Němeček
Svatopluk Němeček
Foto: Facebook

Praha – Končícího ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) dnes večer přijal prezident Miloš Zeman. Němeček po setkání novinářům řekl, že mu prezident ze jeho působení poděkoval.

Řeč prý byla také o Němečkově nástupci, kterým se stane dosavadní ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD).

O svém nástupci Němeček řekl, že jej považuje za kompetentního a zkušeného člověka. „Ví, co české zdravotnictví potřebuje, takže v tomto ohledu byla z mé strany jen kladná hodnocení," dodal Němeček, který se vrátí se do křesla ředitele Fakultní nemocnice v Ostravě.

Dnešní jednání podle Němečka bylo neformální a přátelské. „Poděkoval mi za skoro tři roky práce ve funkci. Já jsem mu zase poděkoval za podporu, kterou jsem z jeho strany vždycky cítil v těch okamžicích, které nebyly jednoduché. Srdečnost a poděkování ze strany pana prezidenta mě moc potěšily," uvedl. Zemanovi nabídl, že může být jeho neformálním poradcem pro zdravotnictví.

Témata:  Svatopluk Němeček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy