Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza přepadení vozu s penězi u Stříteže míří k odvolacímu soudu

Soudy
Soudy
Foto: Pixabay

Brno - Žalobce se odvolal proti rozsudku z listopadu, kterým Krajský soud v Brně zprostil obžaloby ukrajinský pár Andreje Patskana a jeho partnerku Taťjanu Lopojdovou v kauze přepadení transportního vozu na Jihlavsku.

Případ tak opět míří k Vrchnímu soudu v Olomouci. Ukrajinský pár podle obžaloby ukradl 4,5 milionu korun, důkazy byly podle soudu nedostatečné.

Za přepadení transportního vozu s penězi u Stříteže ze srpna 2012 žalobce Patskanovi navrhoval až 11 let vězení, jeho partnerce šest let. Dvojice, která peníze ukradla, byla maskovaná. Ukrajince podle obžaloby usvědčily pachové stopy. Těmi se na podzim krajský soud zabýval v opakovaném řízení, stejně jako dalšími důkazy, jak mu dříve nařídil olomoucký vrchní soud. Krajský soud ukrajinský pár poprvé v březnu zprostil viny, státní zástupce se ale odvolal a vrchní soud případ vrátil zpět.

Pachové stopy se našly jak na místě loupeže, tak na schránce s penězi, která byla prázdná pohozená na jiném místě na Vysočině. Obviněné na místě navíc kvůli maskování nikdo nepoznal. Dvojice se hájila tím, že byla na dovolené v Rusku.

Soud ale v listopadovém rozsudku zpřísnil Patskanovi trest za pěstírnu konopí ze čtyř na šest let.

Témata:  přepadení soudy

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy