Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Česko, jak ho neznáte. Ministerstvo představilo nové propagační video

MZV představilo nové video propagující Česko
MZV představilo nové video propagující Česko
Foto: YouTube

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD) dnes v Černínském paláci v rámci předvánočního setkání s dvěma stovkami podnikatelů slavnostně představili videospot „Czechia Has Marvellous People“. Videospot bude sloužit k propagaci ČR v zahraničí.

Jak informuje mzv.cz, videospot se bude promítat například na podnikatelských seminářích, které jsou součástí cest ministra i dalších představitelů českého státu do zahraničí. Bude možné ho využít i v rámci recepcí a kulturních akcí, na kterých se podílejí české zastupitelské úřady v zahraničí.

Klip doprovází skladba Noční cestou od Antonína Dvořáka z klavírního cyklu Poetické nálady v interpretaci předního českého klavíristy Iva Kahánka. "Beru svou roli v klipu asi jako úlohu konferenciéra, který chce divákovi ukázat to, co má na své zemi rád, a na co je sám pyšný," řekl Kahánek.

"Zatímco zahraniční delegace setkání s českými podnikateli otevíraly videospotem o své zemi a podnikatelských aktivitách, česká delegace se neměla čím prezentovat," sdělil viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář.

Dle Zaorálka také jeho úřad dlouhodobě pociťoval deficit v prezentaci země. "Chyběl prezentační videoklip, který by představil Česko celistvě jakožto zemi s rozmanitou přírodou, špičkovým vzděláním a inovacemi, rozvinutou ekonomikou a infrastrukturou, světovou kulturou i jako zemi příjemnou k životu," uvedl ministr.

Témata:  Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Česká republika Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy