Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stavbu D8 zdrželi zelení aktivisté, tvrdí Zeman

Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Radejčín (Ústecko) - Prezident Miloš Zeman tvrdí, že stavba posledního úseku dálnice D8 trvala dlouho kvůli takzvaným zeleným aktivistům, kteří podávali jednu žalobu za druhou.

Stavba dálnice trvala 32 let, stála přes deset miliard korun. Řidiči vjedou na dvanáctikilometrový úsek dnes večer.

Zeman v projevu připomněl, že před 15 lety otevíral jako předseda vlády šestnáctikilometrový úsek z Roudnice nad Labem do Lovosic a položil řečnickou otázku: Proč poslední úsek trval dalších 15 let?

 "Odpověď je velice prostá, ve vašem kraji řádili a dosud řádí takzvaní zelení aktivisté," řekl. To jsou podle Zemana lidé, kteří podávali jednu žalobu za druhou a když to prohráli, tak se odvolávali.

"A díky těmto soudním komplikacím tito bojovníci za čistotu ovzduší strpěli, že kamiony na serpentinách přes středohoří čoudí desetkrát víc, než by čoudily na dálnici," podotkl prezident.

V závěru projevu pak doporučil, až se bude stavět dálniční spojení mezi Chomutovem a Prahou, zbavit se zelených aktivistů. "Přestaňte jim věřit," vyzval přítomné.

Témata:  dálnice D8 Miloš Zeman

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy