Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministrině školství Valachová bude chtít na příští rok pro sport 7,5 miliardy Kč

Kateřina Valachová, ministryně školství
Kateřina Valachová, ministryně školství
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Pro rok 2018 bude chtít ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) na sport ze státního rozpočtu 7,5 miliardy korun. Uvedla to u příležitosti otevření nových prostor sekce sportu a mládeže ministerstva školství na Senovážném náměstí. 

Proti příštímu roku by to znamenalo zvýšení o čtvrtinu, Valachovou už v jejím záměru podpořil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Letos činily výdaje státu, obcí a krajů na sport 3,7 miliardy korun, v roce 2016 by podle schváleného státního rozpočtu měly vzrůst na šest miliard.

Zvýšení pro příští rok ale nevidí jako dostatečné. „Konečně jsme se odpíchli ode dna," řekla Valachová. „Rozhodně bychom pro rok 2018 chtěli vyjednávat v rozpočtu mnohem větší částku. Myslím si, že 7,5 miliardy je minimum," dodala.

Ve vládě tento požadavek podpoří i Sobotka. „Je důležité udržet vzestupnou trajektorii. A myslím si, že 7,5 miliardy už jsou peníze, které budou vidět," řekl.

Témata:  Kateřina Valachová školství Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:07

Zelenskyj jmenoval bývalého velitele ozbrojených sil Zalužného velvyslancem Ukrajiny v Británii

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy