Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rybí polévka s koňakem a karamelem? V Praze o ni byl zájem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CzechTourism.com

Praha - Na dvou místech v centru Prahy se dnes rozlévala tradiční rybí polévka a jako každým rokem o ni byl zájem. Kuchaři nachystali celkem 3000 porcí. Pokud se i o Štedrém dni chystáte na procházku po metropoli, můžete vyrazit například do zoo.

Na Staroměstském náměstí se před stánky s polévkou začala tvořit dlouhá fronta již deset minut před začátkem vydávání, kterého se ujala pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Českou štědrodenní rybí polévku podle receptu s koňakem a karamelem ochutnali také návštěvníci Václavského náměstí, kde ji naléval starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký s týmem spolupracovníků.

Do vydávání polévky původně zamýšlené pro lidi bez domova a potřebné se dnes zapojili i kolemjdoucí a návštěvníci vánočních trhů. Na polévce si pochutnávaly celé rodiny i s dětmi. "Každý rok se zájem zvyšuje. Letos jsme připravili o několik stovek porcí více než loni a předpokládám, že jako vždy žádná nezbude," řekla ČTK za pořadatele akce Tereza Reitschlägeková.

Zoologická zahrada v Praze má dnes otevřeno do 16:00. Pokladny se uzavřou o dvě hodiny dříve. Děti do 15 let mají na Štědrý den vstup do zoo za jednu korunu a u vchodu dostanou drobné dárky.

Vánoční program má zahrada připravený i na další dva dny. V neděli se bude nadílka rozdávat například orangutanům. V ten samý den dostanou rybí zmrzlinu lední medvědi, nový krmný míč je přichystaný pro hrabáče.

Na Štěpána udělají chovatelé radost gorilí rodině krmným hlavolamem. Svou oblíbenou pochoutku dostane také skupina varanů komodských v pavilonu Indonéská džungle.

Témata:  Vánoce Praha Zoo Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy