Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko se další den potýká se sněhem, silnice zůstávají uzavřené

Silnice v zimě, ilustrační fotografie
Silnice v zimě, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dopravu v České republice komplikuje i dnes sníh. Na řadě míst přes noc připadla nová vrstva, sněhové přeháňky se mají objevovat také přes den.

Řidiči musejí být opatrní, silnice mohou klouzat a někde na nich leží zbytky rozbředlého sněhu. Zejména na severu Čech zůstávají některé úseky zavřené. Až do večera platí pro vyšší polohy a Vysočinu výstraha meteorologů před sněhovými jazyky.

Kvůli vytrvalému sněžení silničáři zatím nezprůjezdnili pro kamiony silnici do Polska přes Harrachov, která měla být otevřená dnes ráno. Průjezdný je zhruba od 08:00 hlavní tah z Liberce na Nový Bor. Na silnici I/13 u Rynoltic v pátek havaroval kamion, jeřáb z něj musel přeložit dvacetitunový náklad a vytáhnout vůz.

V Krušných horách na Chomutovsku řidiči neprojedou třemi úseky, od Celné na Výsluní, cestou kolem Měděnce a trasou z Horní Halže na Klínovec, kterou silničáři v zimě přestávají udržovat. Na Teplicku je stále uzavřena silnice mezi Mikulovem a Moldavou. Silničáři se pokoušeli místo zprovoznit už v sobotu, ale kvůli bezohledným řidičům, kteří vjeli do zákazu, se tam nedostala sněžná fréza. Na Ústecku je od dnešní noci zavřena trasa z Krásného Lesa do Adolfova. Pluhy odstraňují sníh také ze silnice u Petrovic a Velkého Chvojna.

Na Frýdecko-Místecku přes noc napadalo až 20 centimetrů sněhu. Silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku, která je jedním z hlavních tahů na Slovensko, zůstává uzavřena pro nákladní vozy.

Témata:  silnice sníh náledí mráz zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy