Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští radikálové dělají více problémů než uprchlíci, upozorňuje Dienstbier

Jiří Dienstbier /ČSSD/
Jiří Dienstbier /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Více vandalismu a útoků dělají naši vlastní extremisté, než uprchlíci, proti kterým tak rádi bojují. Upozornil na to ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

"Je zvláštní, že proti kampani proti nenávisti tady vidíme nenávistné útoky. Svědčí to o tom, že je napětí ve společnosti a že nám tady narůstá extremismus. Tím nechci tvrdit, že mu podléhá většinová společnost jako celek, nicméně vidíme, že tento fenomén sílí," řekl Českému rozhlasu Dienstbier k vandalismu spáchanému proti kavárnám a spolkům zapojených do kampaně HateFree.

"Věnujeme se celé řadě bezpečnostních otázek a myslím si, že je potřeba se zaměřit i na tento typ extremismu, protože v současné době nevidím větší bezpečnostní riziko v České republice nebo větší potenciální ohrožení pro demokracii i společnost," podotkl.

"Nebyly tady zaznamenány žádné bezpečnostní incidenty ze strany migrantů. Zatím bohužel mnohem více nebezpečných útoků vidíme od našich vlastních extremistů," dodal ministr.

Témata:  Jiří ml. Dienstbier uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy