Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPO si zvolí nové vedení, na sjezdu promluví i čestný předseda Zeman

Jan Veleba, předseda senátorského klubu SPO - KSČM a Severočech
Jan Veleba, předseda senátorského klubu SPO - KSČM a Severočech
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Příští víkend si Strana práv občanů (SPO) zvolí nové vedení. O post předsedy se bude znovu ucházet současný šéf strany Jan Veleba. Delegáti se budou také zabývat podzimními sněmovními volbami. Volební sjezd SPO se bude konat v Praze v sobotu 11. února.

Na sjezdu se bude například rozhodovat, zda půjde strana do voleb samostatně nebo bude spolupracovat s jinými stranami. „Budeme řešit, jestli do nich půjdeme sami, nebo jestli to bude nějaký projekt, jako byl v 11 krajích v krajských volbách," informoval Veleba. V krajských volbách se strana ucházela o podporu voličů společně se stranou Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury.

Volit se bude vedení včetně předsedy. Veleba zatím neví o žádném protikandidátovi, připomněl však, že před necelými třemi lety, kdy byl zvolen předsedou, měl být také jediným kandidátem a nakonec měl dva vyzyvatele.

Stávající šéf strany bude delegátům navrhovat, aby obnovili post statutárního prvního místopředsedy. Přál by si, aby se jím stal současný šéf straníků na jižní Moravě a místopředseda strany Marian Keremidský. Na pozicích dalších místopředsedů by rád viděl ty kandidáty, kteří „dobře odvedou svou práci".

Před delegáty promluví i čestný předseda strany, prezident Miloš Zeman. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci připomněl, že Zeman se sjezdů strany účastní pravidelně. Prezident stranu spoluzakládal, v roce 2010 se stal jejím prvním předsedou. Po prohraných sněmovních volbách v květnu 2010 ale na post rezignoval.

Témata:  Strana práv občanů Jan Veleba Miloš Zeman

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy