Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachtova zpráva? Snůška drbů, zuřil Korte

Daniel Korte /TOP 09/
Daniel Korte /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Daniel Korte (TOP 09), který byl členem sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie, označil takzvanou Šlachtovu zprávu za snůšku hospodských drbů. Do hádky se následně vložili dva ministři.

Zprávu zpracoval tehdejší detektiv tohoto útvaru Jiří Komárek. Komisi ji předal olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Podle Korteho jde o přepisy z rozhovorů, přičemž není jasné, že jsou věrohodné. "Informativní hodnota textu je mizivá, je to v podstatě snůška hospodských drbů," prohlásil Korte v dolní komoře v debatě o závěrečné zprávě komise.

Šlachta a Komárek podle něho dělali "psí kusy", aby zprávu dostali do veřejného prostoru. Když se to nepodařilo, informace se začaly podle Korteho objevovat ve "zcela nezávislých Babišových tiskovinách".

Věc nazval Korte pokusem o puč číslo dvě, když za první pokládá "spektakulární zásah" na Úřadu vlády v minulém volebním období, jenž nakonec vedl k pádu vlády Petra Nečase (ODS) a předčasným volbám.

Korteho vystoupení zkritizoval ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). "Pokud je mi známo, komise jednala v utajení a neutajená je jen závěrečná zpráva. Buď porušujete utajení, nebo nevím," řekl ministr.

Na Pelikána hned zareagoval ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), podle kterého si bere situaci osobně víc, než je zdrávo. "Jenom natahujete šarádu, kterou jste rozjeli, protože prohráváte," prohlásil Chovanec.

Témata:  Daniel Korte Robert Šlachta Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy