Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vážná nehoda ve skiareálu Monínec: Z lanovky spadlo dítě, musel ho transportovat vrtulník

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Monínec (Příbramsko) - Pětiletý chlapec dnes spadl z lanovky v lyžařském areálu Monínec na Příbramsku. Utrpěl vážní zranění, do motolské nemocnice jej vrtulník přepravil s podezřením na vnitřním poranění v oblasti břicha.

Případem se zabývají policisté. Podle policejní mluvčí Evy Stulíkové jel chlapec lanovkou v doprovodu své osmatřicetileté matky. Okolnosti nehody jsou dosud nejasné. Policisté se podle mluvčí o události dozvěděli téměř s dvouhodinovým zpožděním.

„Bezprostředně po oznámení vyrazili na místo, kde provedli prvotní šetření. V současné době se celou věcí intenzivně zabývají. Právní kvalifikaci stanoví až po shromáždění nezbytných materiálů," uvedla mluvčí.

Záchranářům byl pád dítěte ze zhruba osmimetrové výšky do hlubokého sněhu ohlášen před 12:00. „Dítě bylo při vědomí," řekla ČTK mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Při ošetření použili záchranáři vakuovou matraci a podali dítěti nezbytné léky, následoval transport ve spolupráci s plzeňskou leteckou záchrankou.

Podle provozovatele areálu Jaroslava Krejčího dítě jelo na lanovce už poněkolikáté. Nejdříve jezdilo s otcem, poté jelo s matkou. Proč spadlo, zatím Krejčí neví. Okamžitě po nahlášení pádu vyjel člověk z areálu k místu se záchranářem na skútru.

Policisté žádají o pomoc případné svědky. Veškeré informace policie přijme buď oddělení ve Voticích na telefonním čísle 974 871 760 nebo lze volat na linku 158.

Témata:  lyžařské areály úrazy děti záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy