Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jurečka navrhuje na kandidáta na prezidenta svého šéfa Bělobrádka

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - O kandidátech na prezidenta republiky, kteří by mohli v blížících se volbách vystřídat Miloše Zemana, se hovoří čím dál tím více. Vody spekulací zčeřil i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), který tvrdí, že vhodným kandidátem by byl šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Podle Jurečky je debata o možné nastávající hlavě státu předčasná. Na rádiu Impuls ale prozradil, že by si v roli prezidenta dokázal představit lídra lidovců Pavla Bělobrádka. Tvrdí, že by byl lepším kandidátem, než Miloš Zeman.

Sám Bělobrádek ale bere svou možnou kandidaturu s humorem. Pro EuroZprávy.cz podotkl, že vše má svůj čas. "Nejdříve premiér, pak prezident," zavtipkoval.

Podobně uvažoval o kandidatuře senátor za ČSSD Zdeněk Škromach. Následně ale prozradil, že už se nejedná o legraci a že možnou kandidaturu bere vážně. Oficiálně ji však jetě nepotvrdil a zatím na to má dost času.

Do prezidentských voleb totiž zbývají ještě necelé dva roky a kdo se v nich utká o post hlavy státu je zatím ve hvězdách. Možná se ale můžeme těšit na souboj současných politických ikon, které se zřejmě postaví současnému prezidentovi Miloši Zemanovi. Ten sice druhou kandidaturu zatím oficiálně neohlásil, podle spekulací ji ale vážně zvažuje.

Témata:  Pavel Bělobrádek prezident ČR Zdeněk Škromach

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy