Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novorozenec nalezený v libereckém kontejneru byl zavražděn, policie hledá svědky

Narozená miminka
Narozená miminka
Foto: Pixmac

Liberec - Smrt novorozence v Liberci policie vyšetřuje jako vraždu. Tělo v sobotu objevil náhodný svědek v kontejneru na domovní odpad v centru města. Policie žádá veřejnost o pomoc.

"Soudní pitva prokázala, že dítě se narodilo v devátém měsíci, tedy bylo donošené a zdravé," uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Příčinu úmrtí zatím policisté nechtěli z taktických důvodů zveřejnit. Kriminalisté zvažují, zda dítě zabila sama matka, nebo někdo jiný. Může se jednat o vraždu dítěte, za kterou hrozí 15 až 20 let vězení, nebo vraždu novorozence matkou v rozrušení způsobeném porodem s nižší sazbou od tří do osmi let.

Tělo objevil svědek v ulici Na Bídě v sobotu zhruba v 11:30. Policii zajímá pohyb lidí a vozidel v této ulici, a to od poledne pátku 10. února do 11:15 v sobotu 11. února. Pomoci by mohli třeba řidiči aut, která jsou vybavena kamerami a mají záznam z místa nálezu v uvedeném čase. Policii by měli kontaktovat také řidiči taxi, autobusů a tramvají i cestující, pokud v ulici Na Bídě zpozorovali cokoli neobvyklého nebo podezřelého.

Policisté nyní také zjišťují totožnost matky novorozence. Odhadují počátek jejího těhotenství na začátek léta 2016.

Informace k případu mohou lidé oznámit na linku 158, nebo na jakékoli služebně policie.

Témata:  vražda krimi Liberec děti

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy