Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velké plány Realistů: Strana chce získat 20 procent voličů a převálcovat další pravicové subjekty

Volby
Volby
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Velké cíle má nová strana Realisté, která vznikla kolem politologa Petra Robejška. Partaj hodlá být nejsilnějším subjektem české pravice,ve volbách by prý mohla získat 20 procent hlasů.

Na tiskové konferenci to dnes oznámili Robejšek a tajemník strany Michal Moroz. Politolog připomněl, že podle průzkumů je v Česku 25 procent voličů, kteří chtějí jít k volbám, ale žádná ze stran je neoslovuje natolik, aby jí dali hlas. Je proto přesvědčen, že právě tyto voliče Realisté mohou oslovit.

Potenciál jeho strany se podle něj bude zvyšovat s rostoucí nespokojeností s vládou a se slabou opozicí. „Když se podíváte na stav současné vládnoucí koalice a obecně na stav české politické scény i na kritické události okolo pana (vicepremiéra a předsedy ANO Andreje) Babiše v posledních dnech, tak bych se nedivil voličům, kdyby byli ještě více zklamáni, než byli předtím," řekl.

Své krajské lídry pro sněmovní volby chtějí Realisté představit v polovině května. Robejšek zatím nedokáže říct, zda i on bude stát v čele kandidátky v některém z krajů. Podle něj je na personální otázky příliš brzy.

Realisty ze svého soukromého majetku podporuje spolumajitel společnosti Penta Marek Dospiva. Je to tak jedna ze stran, které podporují čeští miliardáři. Babiš stojí v čele hnutí ANO, Pavel Sehnal letos obnovil Občanskou demokratickoui alianci (ODA).

Strana dnes v Praze zahájila cestu po regionech, během níž se chce v nadcházejících týdnech představit voličům. Počátkem dubna by Realisté měli představit svůj volební program, který by se měl zaměřit na ochranu národních zájmů. Za jeden ze stěžejních bodů programu Robejšek označil zavedení rovné daně.

Témata:  Petr Robejšek Realisté volby

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy