Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze v Poliče: V tamních strojírnách vybuchla trhavina, 12 lidí bylo zraněno

Hasiči, ilustrační fotografie
Hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Polička - V Poličských strojírnách dnes vybuchla trhavina v cisterně a podle poledních informací je zraněno 12 lidí, z toho tři těžce. Na místě jsou hasiči a policie. Zraněni jsou i čtyři hasiči.

"Ono to pořád ještě bouchá. V současné chvíli, kdy je tady totální zmatek, tu je asi záchranářský vrtulník. Čtyři lidé byli zraněni, možná jich tam je víc, ještě je odtamtud nevytáhli," zněla původní informace mluvčí hasičů Hany Kaizarové.

Podle operačního důstojníka krajských hasičů byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, na místě je 12 hasičských jednotek. "Momentálně nemohou zasahovat, protože v zasažené hale stále dochází k výbuchům. Jsou tam i tlakové lahve," uvedl důstojník.

Šlo o nahlášený požár s výbuchem trhaviny se čtyřmi zraněnými zaměstnanci, ostatní byli evakuováni. Lehce byli zraněni i tři hasiči.

Témata:  výbuch v Poličských strojírnách výbuch hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy