Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Poličce vynášejí munici z haly u místa výbuchu

Výbušnina, ilustrační foto
Výbušnina, ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Polička (Svitavsko) - Policejní pyrotechnici dnes v Poličských strojírnách v Poličce pokračují ve vynášení munice z haly, která stojí vedle výbuchem zničeného objektu.

Na místě samotného výbuchu se zatím nepracuje. ČTK to řekla mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová. Série čtvrtečních explozí v hale na výrobu munice v areálu Polišských strojíren zranila 19 lidí, z toho tři vážně.

Z haly vedle zničeného objektu pyrotechnici munici vyklízejí od soboty. Jde o stovky kusů, kriminalisté si k munici pořizují dokumentaci. Charakter munice mluvčí policie nespecifikovala. "Nepoškozenou munici předáme majiteli, poškozenou si zlikviduje v trhací jámě v areálu strojíren," uvedla mluvčí.

Odvozem munice z vedlejší haly si kriminalisté dělají prostor pro to, aby se mohli následně pustit do ohledávání místa samotného výbuchu a začít s odstraňováním trosek. U těchto prací počítají i s nasazením speciálního odolného bagru.

V sobotu vpodvečer policie zmenšila pásmo zákazu vstupu kolem místa výbuchu jen na samotný oplocený areál strojíren.

Témata:  výbuch v Poličských strojírnách výbuch pyrotechnika bomby

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy