Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým náměstkem na resortu zdravotnictví bude Prymula

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Exředitel královéhradecké fakultní nemocnice Roman Prymula bude od 1. března náměstkem pro zdravotní péči na ministerstvu zdravotnictví. Post byl dlouho neobsazený a výběrové řízení se muselo konat opakovaně.

V posledním výběrovém řízení, které úřad vypsal letos v lednu, uspěl Prymula. "Zná dokonale odbornou společnost, mezinárodní kontext, protože řídil velkou nemocnici, je univerzitním pracovníkem. Mně se jeví jako skoro ideální kandidát," řekl dnes k Prymulovi ministr Miloslav Ludvík (ČSSD).

Prymulu, který je zároveň předsedou České vakcinologické společnosti, z pozice šéfa královéhradecké nemocnice loni v červnu odvolal Ludvíkův předchůdce Svatopluk Němeček (ČSSD). Jako důvod uvedl, že Prymula inkasoval desítky milionů korun od společnosti, kterou vlastnila jeho dcera. Prymula tvrzení ministra odmítl. "Obvinění byla prošetřena a ukázala se jako bezdůvodná," zastal se ho i Ludvík.

Na ministerstvu jsou v současnosti dva političtí náměstci a čtyři odborní, kteří podléhají služebnímu zákonu. Prymula bude pátým. Počet odborných náměstků se snížil od letošního ledna poté, co Ludvík po svém nástupu na ministerstvo prosadil v prosinci návrh na úpravu služebních míst.

Témata:  Roman Prymula Miloslav Ludvík Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy