Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfové sněmovních stran se pustili do Babiše

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Znovu zvolený předseda ANO Andrej Babiš byl podle premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky vždy součástí establishmentu, jeho nynější vymezování se proti ostatním politickým stranám je trikem.

Podle vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka bylo zvolení Babiše jisté, zřejmě na vlastní přání nedostal 100 procent hlasů delegátů. Šéfové sněmovních stran kritizují návrhy, které dnes Babiš na sněmu přednesl.

Babiš dnes na sněmu obhájil post předsedy. V kandidátském projevu kritizoval ostatní strany, podle něj nevědí nic o problémech ostatních lidí a spojují se proti jeho hnutí. "Andrej Babiš byl vždy součástí nějakého establishmentu, buď politického, nebo ekonomického. Jeho vymezování se je jen trik," reagoval Sobotka na twitteru.

Premiér Babišovi ke znovu zvolení pogratuloval. "Těším se na náš podzimní demokratický souboj, budu usilovat o to, aby byl férový a ku prospěchu Česka," doplnil.

Podle šéfa opoziční TOP 09 Miroslava Kalouska nebylo Babišovo obhájení funkce překvapivé. "Předseda Babiš je ve skutečnosti majitelem toho subjektu (hnutí ANO) a nedá se předpokládat, že by zaměstnanci zvolili někoho jiného než svého majitele," řekl ČTK Kalousek.

Babiš rovněž oznámil, že chce kandidovat z posledního místa středočeského kandidátky a vyzval ostatní politiky, aby rovněž kandidovali ze zadních řad a spolehli se preferenční hlasy.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM) KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy