Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima končí? Návštěvnost skiareálů slábne, Češi raději vyráží na kolo

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Lyžařská sezona 2016/2017 v Česku pomalu končí. Velké skiareály stále mají dostatek sněhu a o víkendu toho využily tisíce lidí. Nicméně jejich úbytek byl znát, a to především na Moravě.

Většina krkonošských středisek ale dál hlásí dobré podmínky a o víkendu tam přijelo hodně lyžařů. Například na sjezdovky ve Špindlerově Mlýně jich jen v sobotu dorazilo kolem 6000.

Spokojeni s víkendem byli i provozovatelé středisek v Jizerských horách. Velký zájem byl hlavně o Tanvaldský Špičák, kde po oba víkendové dny lyžovalo asi 1800 lidí. Se sezonou ještě nekončí ani v libereckém skiareálu Ještěd, kam o víkendu přijelo přes 3000 lidí.

V provozu zůstávají i větší krušnohorské areály, upravené jsou i běžecké stopy. Lyžařů tam ale pomalu ubývá. Podobné to je i na Šumavě, kde by se však zájem o lyžování mohl ještě zvýšit příští týden, kdy mají žáci v Českých Budějovicích a Brně jarní prázdniny.

Sněhové podmínky zůstávají dobré také v Jeseníkách, přesto tam o víkendu mnoho lyžařů nepřijelo a návštěvnost byla většinou průměrná či podprůměrná. V jarním počasí lidé zřejmě dali přednost kolu nebo vycházkám.

Slabá byla i návštěvnost beskydských středisek. Teplé počasí odradilo od lyžování i řadu lidí na jihu Moravy, ačkoli většina tamních areálů je stále v provozu. V sobotu tak ukončili provoz v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku.

Podobná situace je i ve středních Čechách, podmínky k lyžování jsou, ale lyžařů moc není. Naposledy se proto o víkendu lyžovalo v Kvasejovicích na Příbramsku. Skiareál Šibeniční vrch poblíž Mnichovic u Prahy chce vydržet ještě na jarní prázdniny v Praze, pak také ukončí sezonu.

Témata:  lyžařské areály hory cyklisté Cyklistika

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy