Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bělobrádek: Kandidatury Čunka na předsedu se nebojím

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Jihlava - Jiří Čunek, senátor a hejtman Zlínského kraje, nevyloučil možnost kandidatury na post předsedy KDU-ČSL, straně prý chybí esprit. Současný šéf lidovců Pavel Bělobrádek k tomu dnes řekl, že z protikandidáta obavy nemá.

Bělobrádek na dnešní celostátní konferenci v Jihlavě řekl, že pokud chce Čunek kandidovat proti němu, že se toho nebojí a naopak se na jeho případnou kandidaturu těší. 

Také uvedl, že Čunek má v porovnání s ním méně zkušeností, co se týče předsednictva strany i vlády. "Protože jsem daleko déle předsedou strany než on a déle členem vlády než on," řekl. Čunek byl členem někdejší Topolánkovy vlády.

Čunek za "nepříliš uvážlivý" například označil Bělobrádkův přístup k jednání o možné volební koalici KDU-ČSL se Starosty a nezávislými (STAN). Právě návrh na uzavření dohody se STAN je hlavním bodem jednání dnešní jihlavské konference lidovců.

Témata:  Pavel Bělobrádek Jiří Čunek 1 KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy