Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Závory uvěznily ve Vratimově nákladní vůz na kolejích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Ostrava - Řidič (35) nákladního vozu vjel v sobotu ve Vratimově u Ostravy i přes svítící červené světlo na železniční přejezd. Tam ho uvěznily závory. Cizinec je prorazil, aby se vyhnul srážce s vlakem, a z místa odjel. Policie ho později vypátrala a obvinila.

Cizinec vjel podle policie na přejezd v době, kdy už blikala červená světla. Vzápětí závory klesly a nákladní auto uvěznily v kolejišti.

"Řidič v úmyslu předejít střetu s přijíždějícím vlakem závory prorazil a z místa nehody odjel. Přijíždějící vlak, ve kterém cestovaly zhruba čtyři desítky osob, ohrožen nebyl," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Krátce po oznámení události řidiče vypátrali ostravští policisté. "Cizinec využil svého práva a nevypovídal," dodala. Obviněn byl z poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Policie žádá svědky nehody, aby ji kontaktovali prostřednictvím linky 158.

Témata:  nehody kamiónů železnice Ostrava vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy