Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na koncertě v Brně výbuchla pyrotechnika, zraněno bylo šest lidí

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Pyrotechnika v brněnském Metro Music Baru zranila dva diváky a čtyři členy slovenské kapely Rammstein Revival Band, která petardy použila. Případ vyšetřuje policie. Interiér klubu výbuch nepoškodil, další akce tak nejsou ohroženy.

Německá kapela Rammstein, s jejíž muzikou slovenští hudebníci vystupují, je známá využíváním ohňů na svých vystoupeních.

Podle informací provozovatele klubu použila slovenská kapela pyrotechniku bez předchozí domluvy a svolení. Policie případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení.

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Barbory Zuchové potřebovali ošetření tři lidé. Dva měli lehká povrchová zranění, jeden člen kapely je zraněný středně těžce, protože byl v bezprostředním kontaktu s pyrotechnikou. Podle účastnice koncertu jednomu z členů kapely muž z ochranné služby držel tepenné krvácení.

Témata:  pyrotechnika výbuch Brno

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy