Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdravotní sestra Groerová má za pokus vraždy podmínku, žalobce vzal odvolání zpět

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Olomouc - Zdravotní sestra Šárka Groerová (58) z Šumperka chtěla svého expartnera zabít prošlou látkou oslabující svalstvo. Za pokus o vraždu jí hrozilo až 20 let vězení, nakonec si odpyká tříletý podmíněný trest.

Proti původnímu rozsudku se odvolala žalobkyně, její kolega však vzal dnes u olomouckého vrchního soudu své odvolání zpět. "Po přezkoumání věci jsem se rozhodl vzít naše odvolání zpět," řekl dnes ČTK státní zástupce Jaroslav Kandráč.

Poukázal na to, že vzal v potaz osobnost obžalované, její poměry, polehčující okolnosti i to, že její jednání nezanechalo žádné zdravotní následky. "V našem odvolání jsme se domáhali užití jiného odstavce u mimořádného snížení trestu odnětí svobody. Pokud by bylo akceptováno, hrozil by obžalované trest nejméně pět let, a to považuji za trest nepřiměřeně přísný. Myslím si, že rozhodnutí krajského soudu bylo správné a trest je dostatečný," doplnil Kandráč. Žena přijala rozhodnutí žalobce se slzami v očích.

Případ se stal v květnu 2013 v rodinném domě v Dlouhomilově na Šumpersku. Poté, co zdravotnice s praxí na oddělení ARO a JIP muži pod záminkou očkování píchla látku, kterou využívají anesteziologové, řekla mu, že do hodiny zemře.

Po aplikaci měl muž dvojité vidění, křeče a problémy s dýcháním. Groerová si vzápětí látku aplikovala sama a snědla lék lexaurin, protože chtěla spáchat sebevraždu. Uvědomila si prý, že udělala hloupost. U soudu se hájila tím, že chtěla muže jen zastrašit, ne zabít.

Témata:  pokus o vraždu soudy Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

9. května 2024 19:58

Všechny ukrajinské vodní elektrárny jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy