Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V ČR panuje napětí mezi Čechy a cizinci, myslí si většina lidí

Česká republika
Česká republika
Foto: Pixabay

Praha - Nový průzkum agentury STEM ukázal, že se dvě třetiny obyvatel ČR domnívají, že v republice panuje silné napětí mezi Čechy a cizinci. Mírně ubylo respondentů, kteří vnímají napětí mezi vedením firem a zaměstnanci či mezi bohatými a chudými.

Podíl dotázaných, kteří označili napětí mezi Čechy a cizinci za velmi silné, nebo poměrně silné, činil 66 procent. Proti loňsku se téměř nezměnil. Také lidí, kteří vidí silné napětí mezi skupinami s různými politickými názory, bylo zhruba stejně jako loni, a to 56 procent.

Napětí v podnicích označilo za silné 59 procent lidí a napětí mezi bohatými a chudými 57 procent. Hodnocení vztahů bohatších a chudších obyvatel Česka se zlepšuje vytrvale, ještě v roce 2011 mluvilo o silném napětí 68 procent dotázaných.

Napětí mezi mladými a starými označilo za silné 39 procent dotázaných a mezi městem a venkovem 29 procent.

Témata:  Češi průzkumy cizinci Česká republika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy