Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V areálu nemocnice Bulovka hořela budova, nikdo nebyl zraněn

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V areálu nemocnice Bulovka v Praze dnes dopoledne hořela jednopodlažní budova určená k demolici. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi v 11:30, nikdo nebyl zraněn.

Na místě bylo devět jednotek. "Některé části budovy hrozí zřícením, musíme ji proto ještě opatrně rozebrat, abychom se dostali ke skrytým ohniskům požáru," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasiči na likvidaci nasadili několik vodních proudů a soustředili se i na ochlazování okolních objektů, informují požáry.cz. Zasažena byla plocha přibližně 40×8 metrů. Šlo o budovu montovanou z panelů.

"Objekt ale často využívají bezdomovci. Při dřívějších požárech byl příčinou lidský faktor. Vyšetřování se tedy zřejmě bude ubírat tímto směrem," dodal Kavka. Uvnitř objektu hasiči nikoho nenašli.

Budova dříve využívaná jako kancelář je v katastru Bulovky zhruba 100 metrů před vstupem do nemocnice, ale nepatří jí. Majitelem je Praha 8.

Témata:  Fakultní nemocnice Bulovka Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

9:10

Valné shromáždění doporučilo přijmout Palestinu do OSN

Valné shromáždění OSN v pátek většinově schválilo rezoluci, která zlepšuje postavení Palestinců v rámci OSN a doporučuje přijmout je za plné členy v této organizaci. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy