Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vládní koalice se vrátí k diskusi o využití rozpočtového přebytku

Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek, Martin Stropnický a Jiří Havlíček
Bohuslav Sobotka, Pavel Bělobrádek, Martin Stropnický a Jiří Havlíček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vládní koalice bude ve středu řešit, jak využít přebytek loňského rozpočtu 62 miliard korun. Probere také pozměňovací návrhy k zákonu o elektronických komunikacích.

Podle programu jednání, který má ČTK k dispozici, koaliční lídři vyslechnou také informace k přípravě takzvané účtenkové loterie spojené s elektronickou evidencí tržeb (EET).

Koaliční rada se sejde ve Strakově akademii odpoledne po jednání vlády, na programu má i koncepci rodinné politiky a návrh KDU-ČSL na financování armády v souvislosti s závazky Česka vůči Severoatlantické alianci.

Premiér by chtěl na schůzce také vyladit postoje jednotlivých koaličních stran k prioritním předlohám zákonů, které čekají před koncem vládního mandátu na schválení Sněmovnou.

Využití přebytku z loňského hospodaření státu řešili vládní politici počátkem roku, diskusi odložili na duben. Na konci tohoto měsíce musí předložit zprávu o loňském rozpočtu Sněmovně. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chtěl peníze využít na snížení státního dluhu, lidovci navrhovali částku investovat třeba do stavby čistíren odpadních vod. Sociální demokraté navrhli peníze uložit na důchodový účet.

Témata:  státní rozpočet vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy