Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předčasné volby? Podle Bělobrádka nerozumné řešení

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek odmítá předčasné sněmovní volby. Nepokládá je za rozumné, aby se nyní kvůli vládní krizi konaly.

Mluví o nich zejména jako o nejlepším řešení opoziční ODS a TOP 09. Občanští demokraté dávají přednost září, TOP 09 červnu, pokud by to bylo technicky možné.

Nepovažuji za rozumné, aby byly předčasné volby. Pokud by byl zářijový termín, jak o tom spekuluje třeba ODS, tak by mohl významným způsobem zasáhnout přípravy státního rozpočtu," řekl dnes novinářům Bělobrádek. Konání voleb do prázdnin podle něho není úplně reálné.

Předseda KDU-ČSL bude ve čtvrtek jednat na Hradě s prezidentem Milošem Zemanem. Uvedl, že o schůzku požádal už před několika týdny a chtěl prezidenta informovat zejména o vývoji v KDU-ČSL a o koalici s hnutím Starostové a nezávislí.

"To, že to vyšlo takhle, je trochu náhoda. Myslím si, že tím pádem zabijeme i dvě mouchy jednou ranou," podotkl vicepremiér.

Témata:  Pavel Bělobrádek KDU-ČSL vláda demise Sobotkovy vlády

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy