Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron podle Le Penové tají konto v daňovém ráji. Důkazy nejsou

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: Facebook

Paříž - Nacionalistka Marine Le Penová během středeční televizní debaty zmínila fámu, podle níž má favorit prezidentských voleb ve Francii Emmanuel Macron bankovní účet v daňovém ráji na Bahamách.

Macron fámu popřel a sama Le Penová dnes připustila, že nemá žádné důkazy o tom, že by bývalý bankéř Macron měl tajné konto na Bahamách. Uvedla, že jen vznesla tuto otázku a že kdyby měla důkazy, tak by s nimi ve středu vyrukovala a Macrona obvinila.

Francouzská prokuratura mezitím potvrdila, že obdržela Macronovo trestní oznámení proti neznámému pachateli, šířícímu po sociálních sítích lživé nařčení ohledně jeho konta v daňovém ráji.

Macronova podpora podle průzkumu agentury OpinionWay po debatě stoupla o procentní bod, obliba Le Penové stejnou měrou zeslábla, a tak by nedělní klíčový duel měl Macron vyhrát v poměru 61 ku 39 procentům.

"Kdybych byl rozhodčí, tak bych řekl, že to byla remíza," prohlásil otec kandidátky a její předchůdce v čele Národní fronty Jean-Marie Le Pen o středeční televizní debatě. Macron podle něj nepůsobí dostatečně solidně, zatímco Marine "postrádá úroveň".

K hlasování pro Macrona ve společném prohlášení vyzvali představitelé protestantské, židovské a muslimské obce, pastor François Clavairoly, Anouar Kbibech, který stojí v čele francouzské rady islámu, a hlavní rabín Haim Korsia.

Izraelský poslanec ze strany premiéra Benjamina Netanjahua Oren Hazan, známý svými výpady v parlamentu a urážkami arabských poslanců, jako první z izraelských politiků podpořil veřejně Le Penovou.

Témata:  Marine Le Pen Francie Jean-Marie Le Pen Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy