Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Greenpeace jde do boje proti Le Penové, vyvěsila na Eiffelovce transparent

Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzi v neděli zvolí novou hlavu státu a dnes končí kampaň. Toho využila organizace Greenpeace, jejíž členové vyšplhali na na Eiffelovu věž, odkud vyvěsili transparent proti nacionalistce Marine Le Penové.

Aktivisté vyvěsili transparent s tradičním heslem republiky Svoboda, rovnost, bratrství a také s výrazem "Resist", chápaném jako výzva k odporu proti krajně pravicové kandidátce.

Šéf francouzské odbočky Greenpeace potvrdil v rozhlase, že transparent má "bojovat proti oživení nacionalismu a autoritářskému režimu v jakékoliv podobě".

"Marine Le Penová nebude respektovat svobodu, neslíbí rovnost všech a nepředvede žádné bratrství s těmi, kteří jej potřebují. Je to tady jako naléhavá připomínka, že je nutné se při nedělním hlasování zmobilizovat proti Národní frontě na obranu těchto hodnot," dodal Jean-François Julliard.

Média se pozastavují nad tím, jak mohlo přinejmenším šest aktivistů vyšplhat na úroveň prvního patra Eiffelovky, přestože v zemi stále platí výjimečný stav.

Témata:  Greenpeace Marine Le Pen Paříž

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy