Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pětiletého chlapce roztrhali psi, matka trpí stresovou poruchou

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Soud v Hradci Králové dnes vyslechl matku pětiletého chlapce, kterého loni v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku usmrtili psi. Žena trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Před soudem čelí obžalobě u usmrcení z nedbalosti otec chlapce a majitel několika psů Pavel Horna, hrozí jim až šest let vězení.

Matka chlapce, který byl v péči otce, vypověděla, že v roce 2015 odjela kvůli dluhům do Anglie. Uvedla, že syna podle možností navštěvovala, vozila mu dárky či posílala peníze. "Volal mi jeho otec, že syn zemřel. Byla jsem v šoku, nevěřila jsem tomu, řvala jsem na celý dům," řekla soudu žena, která vypověděla, že kvůli tragické smrti syna dochází k psychiatričce.

U soudu také řekla, že podle ní může za tragédii upovídanost otce chlapce, protože podle ní si s Hornou povídal a chlapce nesledoval. Soud po výslechu matky odročil hlavní líčení na 19. června, kdy by měl vyslechnout znalkyni z oboru kynologie. 

Podle spisu otec 18. září ponechal syna bez dozoru na zahradě u domu Pavla Horny, kde bylo osm psů různých plemen, například tři feny belgického ovčáka. Psi cíleným útokem dítěti způsobili rozsáhlé zranění na krku.

Témata:  napadení zvířaty psi děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy