Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle Babiše je rezignace Valachové další nátlak na ANO

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš považuje rezignaci ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) jako další nátlak na ANO a na sebe.

Řekl to na tiskové konferenci. Valachová dnes oznámila, že z čela ministerstva odejde ke konci května. Nechce poskytovat Babišovi záminku k tomu, aby odváděl pozornost od svých závažných problémů.

Babiš novinářům řekl, že na ministerstvu školství je pravděpodobně korupce. "A nikdo neřekl nahlas, že vlastně pravděpodobně, a máme takové podezření, a můžeme se domnívat, že organizátorem té korupce by mohl být nejbližší přítel pana premiéra (Bohuslava Sobotky) pan (Karel) Březina, který už v minulosti byl odsouzen," poznamenal Babiš. Pražský zastupitel ČSSD Březina byl v kauze dotací na ministerstvu školství a Fotbalové asociaci ČR zadržen a vyslýchán, obviněn ale nebyl. V kauze vystupuje jako svědek.

Babiš dodal, že demisi Valachové vnímá jako nátlak na ANO nebo na něj osobně. Svůj odchod z vlády opět odmítl slovy, že není důvod ho odvolat, protože jako ministr financí má "čistý stůl".

Témata:  Kateřina Valachová Andrej Babiš Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy