Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš by měl vést zemi, tvrdí podnikatel Radim Jančura

Hnutí ANO v Brně: Martin Stropnický, Radim Jančura a Andrej Babiš
Hnutí ANO v Brně: Martin Stropnický, Radim Jančura a Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Přestože se ministr financí a šéf hnutí ANO stal terčem zřejmě největší kritiky od doby jeho vstupu do politiky a reálně mu hrozí konec ve vládě, jeho věrní spojenci jej stále podporují. Dokazují to i slova podnikatele Radima Jančury.

Majitel společnosti Student Agency Radim Jančura patří dlouhodobě mezi podnikatele, kteří stojí za Babišem. Netají se tím, že šéfa hnutí ANO považuje za „velmi přínosného pro Českou republiku“. A ani současné dění ve vládě jeho názor nezměnilo.

V rozhovoru pro český rozhlas mluvil třeba o kontroverzních nahrávkách zachycující jednání mezi Babušišem a jeho novináři. „V souvislosti s nahrávkami se samozřejmě objevuje spousta otázek. Nahrávky působí hrozivě a velice doufám, že se brzy objeví jejich plná verze, ze které poznáme, zda byl aktivní novinář, nebo pan Babiš - a zda nejde o práci šikovného střihače,“ uvedl Jančura.

Domnívá se také, že by Andrej Babiš měl dostat šanci vést zemi po následující čtyři roky.

„Do politiky přicházejí podivní lidé - nikde nepracovali, jsou profesionální politici a nejsem si jist, zda za nimi jsou čest a dobré jméno, o které by mohli přijít. Přijde-li proto do politiky někdo, kdo už něco dokázal, přichází s dobrým jménem, které si nechce zničit,” myslí si. 

„Kteří lidé více kradou? Ti mladí, kteří nahánějí holky, nebo ti staří, kteří už něco dokázali?” dodává s tím, že „právě vnitrostranická demokracie zničila ODS a ČSSD."

Témata:  Radim Jančura Andrej Babiš EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy