Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jančura kvůli tlaku konkurence zvažuje rozšířit aktivity v Německu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Student Agency

Brno - Konkureční boj mezi německým Flixbusem a RegioJetem nabírá na obrátkách. Pokud žluté autobusy v Česku prohrajou, zkusí Radim Jančura rozšířit své aktivity v Německu. Zostřená konkurence na silnici může pro RegioJet znamenat zpomalení rozvoje na železnici.

"Pošleme je všechny (autobusy) do Německa, tam nás budou vítat s otevřenou náručí. FlixBus tam má už v podstatě monopol, zvýšil ceny," řekl Jančura v rozhovoru pro web zdopravy.cz.

Jančura také uvedl, že v minulosti jednal s FlixBusem o spolupráci při prodeji jízdenek a později také o prodeji části sítě RegioJetu, avšak nedohodli se. "Řekli mi, že si trh získají jinak," uvedl Jančura. Domnívá se, že FlixBus chce žluté autobusy vymazat z mapy.

Na avizované rozšiřování nabídky FlixBusu v Česku už Jančura reagoval snížením některých cen. Z každého autobusu postupně jeho firma vyndá čtyři sedačky, aby v nich bylo více místa. Posílí také wi-fi připojení.

Zisky ze žlutých autobusů dosud financovaly vlakovou expanzi. "Nicméně naše plány na nové linky do Rakouska a rozšíření spojů na trase do Brna a Bratislavy trvají. U dalších projektů ale pochopitelně máme otazník," konstatoval Jančura.

Témata:  Student Agency 1 regiojet Radim Jančura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy