Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec se na internetu seznamoval s Češkami, pak je okradl

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Policisté dopadli muže (34), který podle nich podvodně vymámil na internetu od čtyř žen přes 60 tisíc korun. Obětí může být víc, mohou se obrátit na linku 158. Muž je ve vazbě. Hrozí mu dva roky za mřížemi, trest ale nakonec může být i vyšší.

Podezřelý přicestoval do Česka před dvěma měsíci, protože "slyšel o skvělých kasinech a krásných děvčatech". Na internetových seznamkách nebo v tanečních klubech vyhledával dívky, které pak oslovil a několik dní si s nimi psal.

Poté je pozval na večeři, při které ale zjistil, že nemá peníze, protože mu banka prý nějakým nedopatřením zablokovala účet. Večeři tedy zaplatily ženy. "Pak vždy následoval kolotoč historek a legend, na základě kterých obviněný 'trpěl' neustálým nedostatkem peněz. Díky tomu se mu podařilo vymámit z poškozených tu pět tisíc, onde zase téměř dvacet," popsal jednání obviněného policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie dosud zdokumentovala čtyři takové případy. "Ale podle toho, co obviněný vypověděl, je s největší pravděpodobností podvedených nebo okradených mnohem víc. Policistům totiž vyjmenoval mnoho příběhů, které za zmiňované dva měsíce prožil, že si ani sám nepamatoval, jak se některé poškozené jmenovaly, nebo kde se s nimi seznámil," doplnil mluvčí s tím, že některé vztahy trvaly jen jednu noc.

Policie muže dopadla ve středu v kasinu u hranic s Německem. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení. Pokud ale přibude poškozených a zvýší se způsobená škoda, může strávit ve vězení delší dobu.

Témata:  krimi podvod Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy