Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v kauze TSK stíhá nižší úředníky, náměstek ředitele obviněn nebyl

Korupce
Korupce
Foto: Pixmac

Praha - Náměstek ředitele pražské městské firmy Technická správa komunikací (TSK) Ladislav Pivec nakonec nebyl obviněn v kauze ovlivňování zakázek. Stíháni jsou dva úředníci a jeden podnikatel.

Uvedl to dnes server Českého rozhlasu. V případu byli obviněni tři lidé a jedna firma ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky či podplácení. Trojici obviněných tvoří jednatel stíhané firmy, vedoucí jednoho z oddělení TSK a jeho podřízená.

Pracovníci správy převzali od podnikatele různé dárky - třeba notebook či vysavač - a úplatky za to, že firmě předávali informace o výběrových řízeních, píše irozhlas.cz. Úředníci také údajně upravovali tendry a oslovovali konkrétní firmy na základě požadavků obviněného podnikatele.

Zmanipulována údajně byla nejméně tři výběrová řízení, například na měření rychlosti na silnicích. Mluvčí TSK Barbora Lišková nechtěla kauzu komentovat. Policisté zasahovali v budovách TSK i na dalších místech na začátku března. Všichni tři obvinění jsou stíháni na svobodě.

Témata:  zakázky Praha korupce

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy