Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlechtová se zastala Zemana a vzkazuje lidem: Přestaňte a probuďte se. Jsme přeci Češi

Karla Šlechtová /ANO/, ministryně pro místní rozvoj
Karla Šlechtová /ANO/, ministryně pro místní rozvoj
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Peking - Česká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) aktivně komentuje průběh své návštěvy v Číně. Na svém twitterovém účtu se několikrát obula do ostatních politiků, kteří kritizovali prezidenta Zemana za výrok o "likvidaci" novinářů.

Na palubě letadla do Číny seděla minulý týden kromě prezidenta Miloše Zemana také česká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO). Cílem její návštěvy dvou čínských provincií je nalákání movitějších čínských turistů k návštěvě České republiky. „Naším hlavním cílem je navázat na úspěšnou dubnovou podnikatelskou misi v provinciích Henan a Junnan,“ uvedla Karla Šlechtová na stránkách ministerstva.

Dnes se Šlechtová účastní jednání s ministrem cestovního ruchu, setká se i s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a primátorem Šanghaje. Ve středu by ministryně měla navštívit Šanghaj, kde se účastní semináře k cestovnímu ruchu a investicím.

O průběhu své návštěvy ministryně čile informuje na sociální síti Twitter. Šlechtová sdílela fotky z hlavního sálu fóra k nové Hedvábné stezce, jehož se také účastnila. Okomentovala také česká média a politiky. Ty zaskočil výrok Miloše Zemana, který o tomto víkendu pronesl v přítomnosti ruského prezidenta Vladimira Putina. "Novinářů je příliš, měli by se zlikvidovat," řekl Zeman Putinovi, když přicházeli mezi žurnalisty. Většina politiků výroky zkritizovala, například ve včerejším pořadu Otázky Václava Moravce ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) označil výrok za nepovedený vtip. Nelíbí se mu, že by kdokoliv měl řešit to, zda se novináři mají "likvidovat nebo omezit".

Ministryně Šlechtová se vůči reakcím politiků a některých deníků ostře ohradila.

Co se to zase resi na adresu prezidenta?! To vazne nemaji politici a ostatni nic jineho na praci? To vazne nemuzeme fungovat normalne?!!!

— Karla Slechtova (@SlechtovaKarla) 15. května 2017

A tím to neskončilo, v intervalu deseti minut přibyly další dva příspěvky. 

A pekne se predhanejte v tweetovani a komentovani. Komentujici v Cine nejsou a nemate sebemensi tuseni. Jen honite lajky. Trapne!

— Karla Slechtova (@SlechtovaKarla) 15. května 2017

Karle Šlechtové dal "lajk" k těmto příspěvkům například mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

"Za poslední měsíce se jen všichni vzájemně urážíme. Komu z vás jde opravdu o dobrou věc? Přestaňte a probuďte se. Jsme přeci Češi," napsala ještě rozčileně Šlechtová. 

Témata:  Karla Šlechtová Hnutí ANO Miloš Zeman

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy