Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala udeřil na Babiše. Prý se chce spojit s komunisty

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Předseda ODS Petr Fiala se ve svém pravidelném pořadu „Týden s Petrem Fialou“ na internetovém serveru Youtube opět pustil do Andreje Babiše (ANO). Obvinil ho z toho, že chce spolupracovat s komunisty. Jeho média prý šíří „hysterii a konspirační teorie“, které mají zakrýt Babišovy mocenské ambice.

Podle Petra Fialy je důležité neustále připomínat, že problémy, které musí ministr financí v poslední době řešit, mu nezpůsobil nikdo jiný, než on sám. „Hysterie a konspirační teorie, které kolem sebe šíří on a jeho média, mají ve skutečnosti jeden společný cíl,“ říká na svém videu Fiala. Nejprve mluví o jakémsi pevném mentálním paktu, který údajně funguje mezi ministrem financí Andrejem Babišem a prezidentem Milošem Zemanem.

Následně stočí téma zcela jiným směrem. „A jednu věc Andrej Babiš nepřizná – připravenost uzavřít mocenský pak i s komunisty,“ varuje na videu předseda Občanských demokratů. Andrej Babiš bude prý občany klamat tak, jako to dělal, když říkal, že neovlivňuje svoje média nebo že mu jde o nestrannou policii. „A to je, oč tu dnes běží. Nikoliv zájem lidí, ale osobní moc, zneužívání osobní moci a ochota spojit se s kýmkoliv, včetně komunistů,“ oprašuje tak Petr Fiala antikomunistickou rétoriku, která byla pro stranu typická zejména v devadesátých letech minulého století.

„Protože jak řekl minulý týden ve Sněmovně: můžete mě zabít, ale já se politické moci nikdy nevzdám. Vy ale máte šanci nenechat se do této nebezpečné hry zatáhnout,“ nabízí Fiala řešení. Tím by pro občany mělo být vhození hlasu ODS v podzimních volbách. Jeho strana prý disponuje silným politickým programem a „seriózně odhodlaným vedením,“ které je připraveno se postavit jakémukoliv „populismu, extremismu, zneužívání moci a levicovým experimentům,“.

„Sledovali jsme a bohužel ještě budeme sledovat cirkus a divadlo vládní koalice. Slyšíme o zneužívání médií a policie. Sledujeme hysterii Andreje Babiše a jeho médií, které mají zakrýt jeho mocenské ambice,“ opakuje Fiala. V minulosti předseda ODS Fiala vyloučil případnou koaliční spolupráci po volbách pouze s KSČM, ostatní možnosti nechal otevřené.

Témata:  Petr Fiala ODS Andrej Babiš KSČM

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy