Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští politici komentují atentát v Manchesteru: Pachatelé tohoto zločinu musí být potrestáni, burcuje Zaorálek

Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka i ministr zahraničí Lubomír Zaorálek vyjádřili soustrast pozůstalým po obětech noční exploze v anglickém v Manchesteru. Ministr vnitra Milan Chovanec řekl, že česká policie a tajné služby jsou v kontaktu s britskými kolegy a čekají na další informace o okolnostech tragického činu.

Premiér Sobotka doufá v to, že se brzy podaří objasnit všechny okolnosti tragédie. "Je mi líto všech obětí, které si exploze vyžádala," uvedl Sobotka na twitteru.

Soustrast rodinám obětí vyjádřil na sociálních sítích také šéf české diplomacie Zaorálek. "Pachatelé tohoto zločinu musí být potrestáni," napsal ministr na svůj twitterový účet.

"Upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí v Manchesteru a celé Británii. Jsme v duchu s Vámi...," napsal předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na twitter.

"Je vždy hrozné probudit se do světa, ve kterém došlo k dalšímu brutálnímu a barbarskému útoku na nevinné. Upřímnou soustrast do #Manchester," vzkázala na twitteru komunistická europoslankyně Kateřina Konečná.

Výbuch po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové si vyžádala nejméně 19 mrtvých a na 50 zraněných. Britská policie událost vyšetřuje jako terorismus. V Česku platí od loňského března první stupeň ohrožení terorismem, který občany nabádá ke zvýšené bdělosti a představuje nejnižší z možných ohrožení.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Lubomír Zaorálek Milan Chovanec Bohuslav Sobotka Kateřina Konečná

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy