Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiny mladých výtržníků mají za smrt plameňáka v ZOO zaplatit přes 30 tisíc, domlouvají splátkový kalendář

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - Tři chlapci mladší deseti let vnikli do jihlavské zoo a v ubikaci plameňáků ubili kameny a kopanci jednoho samce. Škoda za zabitého plameňáka převyšuje 30.000 korun. Rodiny už se zahradou jednají o splátkovém kalendáři.

Jihlavská zoologická zahrada se domlouvá na splátkách za plameňáka, jehož v březnu zabily tři malé děti. Jejich rodiny by měly dohodu obsahující splátkový kalendář podepsat do konce měsíce. Pokud ji podepíšou a budou stanovené částky splácet, zahrada na ně nepodá žalobu, což zvažovala. Informoval o tom mluvčí zoo Martin Maláč.

Chlapci mladší deseti let vnikli do zoo a v ubikaci plameňáků ubili kameny a kopanci jednoho samce. Zákonní zástupci dětí se krátce nato přišli do zoologické zahrady omluvit s tím, že škodu nahradí. Později ještě přišli do zoo na brigádu, ale žádné peníze neposlali. Vedení zahrady jim poslalo upozornění a pak prostřednictvím právníka i předžalobní výzvu, ale nic se nedělo.

Změna nastala až ve chvíli, kdy do všeho vstoupili pracovníci charity v roli prostředníka mezi všemi třemi rodinami, zahradou a jejím právníkem. Podle prvního návrhu nabídly rodiny zoo měsíčně splácet v součtu 3000 korun. Zahrada ale požadovala navýšení měsíční splátky zhruba o 1500 korun, tak, aby byla celá suma za zabitého plameňáka uhrazena do konce kalendářního roku. „Tenhle návrh byl všemi akceptován a do konce měsíce by zástupci všech tří rodin měli smlouvu podepsat," uvedl mluvčí zoo.

Témata:  Zoo Jihlava CZK (česká koruna)

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy