Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký zátah v tržnici Sapa: Celníci objevili padělky za 14 milionů. Jedna prodavačka se pokusila utéct

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.rozhlas.cz

Praha - Celníci tento týden objevili v tržnici Sapa v pražské Libuši přes 4000 padělků. Pokud by je prodejci prodali, majitelům ochranných známek by vznikla škoda přes 14 milionů korun.

Jednalo se o padělky textilu, kožené galanterie, hraček, slunečních brýlí a obuvi, sdělila mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Ivana Kurková.

Celníci kontrolovali tržnici v pondělí a ve středu. Trhovci zákazníkům-kontrolorům nabízeli zaručeně "značkové" zboží a odváděli je do skrytých prostor, které bývají za plentou nebo falešnými dvojitými dveřmi.

V této souvislosti celníci řešili konflikt s prodavačkou, která s nimi zůstala zavřená v tomto prostoru a které se prokázali služebním průkazem.

"Prodavačka zpanikařila a snažila se o útěk z místa kontroly. Vzhledem k tomu, že kladla odpor, odmítala spolupracovat a fyzicky napadala celníky, byli celníci nuceni použít donucovací prostředky," uvedla mluvčí.

Témata:  vietnamské tržnice padělky celníci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy