Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman snížil až k frašce s holí, ani propuštění Kajínka mu nepomohlo, kritizuje komunista

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vládní krize už sice skončila, ale komunistický poslanec Leo Luzar (KSČM) se rozhodl shrnout, co vlastně krize vyjevila na povrch. Jako základní poučení vidí, že prezident Miloš Zeman pochopil, že bez médií to bude mít komplikované.

"Všichni jsme v přímém přenosu svědky souboje miliardáře Andreje Babiše, pumpujícího miliony do zvýšení mediálního vlivu své strany ANO s ručením omezeným, aby zakryl své příjmy na úkor státu. Z druhé strany jsme svědky až dětinské pomstychtivosti hradního pána, který by nejraději zadupal do země vše oranžové s Bohuslavem Sobotkou v čele," napsal komunistický poslanec Leo Luzar k právě skončené vládní krizi.

"Bohužel, pod vlivem různých mediálních pastevců a Ovčáčků se Miloš Zeman snížil až k frašce s holí, jejíž negativní dopad nezachrání ani pečlivě připravené omilostnění asi nejznámějšího vězně po více než dvaceti letech, po desítkách soudních průzkumů a prověrek, spolu s peticemi fanoušků, páru knížek, televizních pořadů a jedním filmem," napsal Luzar ve své zprávě určené pro tisk. Miloš Zeman omilostnil Jiřího Kajínka minulý týden, přihlížely tomu desítky novinářů a "fanoušků". 

"Bohužel však žijeme v mediálním světě a i prezident již ví, že bez médií a hlavně jejich vlastníků, bude mít problémy. A tak brilantně vyvedl patetickou pohřební řeč za odvolaného nejlepšího ministra financí ve vesmíru (ve světě nám známém má tento titul již Miroslav Kalousek)," míní Luzar. Podle poslance se nyní dá očekávat, že jak šéf hnutí ANO Babiš, tak prezident Zeman teď budou koordinovat své kroky ve volební kampani. Babiš chce vyhrát podzimní sněmovní volby, Zeman ty prezidentské na počátku příštího roku.

"Vsadit na jistotu znamená sledovat konec premiérské kariéry pana Sobotky spolu s pádem ČSSD, která se pozdě probouzí ze spolupráce s KDU-ČSL, pro kterou obětovali církevní restituce, hlavní předvolební slib voličům," domnívá se Luzar.

Témata:  KSČM Leo Luzar Miloš Zeman

Související

Aktuálně se děje

21. září 2024 13:50

Mohou za současnou katastrofu změny počasí? Ničivé povodně jsme zřejmě nezažili naposledy

Ničivé povodně ve střední Evropě rozvířily prudkou debatu o změnách klimatu. Bez těch by zřejmě nebylo možné, aby vznikly tak silné bouře jako minulý týden. Na poplach bijí i Britové, kteří dění na druhé straně Evropy sledují s neklidem.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy